Synne Kristine Eriksen
(f. 1977)

Jeg er vokset op i Tommerup på Fyn. Jeg har altid læst meget, og jeg har altid skrevet meget. Som barn havde jeg for vane at levere kommentarspor til alt, hvad jeg lavede, så det kom til at lyde ligesom noget, der foregik i en bog. “Hun gik ud ad døren. Udenfor fandt hun nogle kridt, så hun kunne tegne en hinkerude. Hun hinkede lidt.” Til alt held kørte kommentarsporet kun inde i mit hoved, for ellers havde jeg nok aldrig fundet nogen venner.

Da jeg blev voksen og skulle vælge studieretning, var jeg meget forvirret. Jeg ville allerhelst bare skrive, men, som mange (mest mig selv) sagde til mig, det kan man jo ikke leve af. Jeg tænkte på at blive journalist, men det var jo bøger, jeg gerne ville skrive – ikke artikler. Til sidst var jeg så forvirret, at jeg valgte at læse statskundskab. Jeg kan ikke helt forklare hvorfor.

En BA i statskundskab og en læreruddannelse fra N. Zahles Seminarium senere kastede jeg mig ud i jobbet som lærer. Det er så overhovedet ikke et nemt job. Visse dele er fantastiske; for mig var det især de mennesker, jeg lærte at kende, eleverne, kollegerne, forældrene. Og når jeg underviste i noget, jeg brændte for, og eleverne virkelig var på.
Andre dele er mindre fantastiske. Gårdvagter i snevejr, for eksempel.

Undervejs skrev jeg lidt, fik lidt børn, blev lidt syg, skrev lidt mere, fik lidt flere børn. Og så en dag fik vores lille familie chancen for at bo i London for en stund. Den greb vi, og så fik jeg for første gang tid til at skrive lige så meget, som jeg havde lyst til.

Det kom der en bog ud af. Den hedder Beskytteren, og den er første del i en fantasy-trilogi, som hedder De Tre Tyste.


Læs mere her:

Synne Kristine Eriksen
Gæsteblogger på Ritemore

De bedste eventyr starter i en mørk skov
Interview i Rødovre Lokalavis

Barndommens land inspirerede til fantasybog
Interview i Lokalavisen Assens

Nye forfattere #58
Interview med bogblogger Pipaluk