De Tre Tyste – Dødeklokken

En magisk og helstøbt fortælling

Litteratursiden
Illustration: Amanda Sartor

Evig skumring. En hær på march. Træer, der hvisker om død.
Klokkemageren Myrhat er bange. Bange for tusmørket, der ikke giver slip. Bange for Skyggerne, der jager hende. Bange, fordi Sigurd har slået på en af de magiske klokker, og nu er faret vild i sit eget indre mørke.

Dødeklokken er tredje og sidste bind i fantasytrilogien De Tre Tyste

ANMELDELSER & OMTALE


“Velskrevet og vellykket som de foregående to bind. Spændingen forløses og alle handlingstråde redes ud i en overraskende og utrolig gribende afslutning.”
Morten Halskov Jensen, Dansk Bibliotekscenter


” (..)for alle slags elskere af smuk fortællekunst.”

“De Tre Tyste er fantasy i særklasse. Velskrevet i en grad, hvor forfatterens omhu tydeligt skinner gennem.”
Helle Perrier, Himmelskibet


“Sikke en slutning! Den her serie er bare blevet bedre og bedre, og med denne bog kulminerer historien på den mest fantastiske måde. Jeg slugte bogen på ingen tid, og selvom jeg kommer til at savne universet og personerne, så var slutningen på historien helt perfekt.”

“Bøgerne er blevet markant mørkere serien igennem, og forfatteren er ikke bange for at gøre livet svært, og til tider direkte ubærligt, for sine karakterer. Beskrivelserne er realistiske og billedskabende, og til tider direkte creepy.
Universet er originalt og anderledes, og fyldt med mørke, magi og groteske, næsten muterede, væsener, der emmer af ondskab.”
Kirsten Bloch, læsehestmedfantasy


“(…) en stærk afslutning på en spændende fantasyserie med følelser af folkesagn (..)”

“Tempoet er højt, og der sker rigtig meget, men det virker aldrig forjaget . Eriksen tager stadig sin tid til refleksioner og interessante sansende beskrivelser, når det er nødvendigt. “

” (…) serien om De tre tyste hører hjemme på hylderne hos de danske fantasylæsere. Den kan læses af såvel teenagere som voksne, måske endda et par år tidligere også. Den har den fængende stil, og temaer som at kunne se mennesker, for hvem de er, accept af sig selv og andre og at påtage sig et ansvar og en skæbne større end en selv, giver bogen fylde.”
Jonas Dinesen, Bogblogger.dk


“Serien læses lidt som en Harry Potter-bog, forstået på den måde, at voksne læsere af serien ser andre niveauer end yngre læser af bøgerne. Og hvis man har læst og elsket serien som barn vil der være nyt at finde når man genlæser som voksen. Så bogen kan nydes af alle aldre – og jeg mener alle.”

“Det her er dansk fantasy når det er bedst, fra start til slut.”
Karin Hald, Skrivepulten


“Synne Kristine Eriksen har skabt et lille mesterværk af dyster, helstøbt fantasy. I Dødeklokken bliver der bundet en ualmindelig fin sløjfe på Sigurd og Myrhats rejse. Fin – bevares, men hverken blid eller blød. Spidserne er skarpe, og borer sig ind lige i hjertekulen. Selvom det langt fra kan kaldes en happy ending, så er balancen bitterlig perfekt – det er en vellykket afslutning og kulmination på en ufattelig god historie.”
Bente Schou, Trolderier


“Forfatteren har skabt et helt unikt univers”

Jeg kan ikke anbefale denne serie nok. Den er noget helt særligt og som jeg startede med at skrive, synes jeg slet ikke den får nok omtale. Det er nok noget af det bedste danske fantasy der er skrevet for mellemtrinet – og større fantasyfans! Læs den!”
Line Dalbro, Forestilling om Paradis


“Barskheden, som jeg vil kalde for ærligt, er stadig et gennemgribende element som gør dette univers så fantastisk og fængende.”

“Som læser og en der elsker denne serie kan man aldrig få nok. Som ved alle gode bøger man elsker sad jeg til sidst og ville have mere. Men dette er slutningen. Og slutningen var perfekt til denne bog. Der kunne ikke have været en anden slutning. Den barske virkelighed giver både triste minder, glade, hårde, angst, lykke med sig. Ingen og intet er sikkert i dette univers og derfor var slutningen perfekt og tro mod universet.”
Melani, Mitlivminblog


“Endnu en gang vil jeg rose det fantastiske og originale univers som Dødeklokken foregår i.”
Klara, Bechsbooks

DødeklokkenGoodreads