Biografi

Biografi

Synne Kristine Eriksen
(f. 1977)

Jeg er vokset op mellem Højfyns bløde bakker. Mine barnesko var lavet af ridestøvler, og mit fritidsjob foregik bag disken i min fars købmandsbutik. Jeg læste Narnia og Ringenes Herre og drømte om at skrive mine egne bøger.

Sidenhen flyttede jeg til København. Der boede jeg i mange år. Jeg studerede, arbejdede som lærer, blev gift, fik børn. Jeg drømte stadig om at skrive. Jeg skrev også. Begyndte på en historie, der var vigtig for mig. En fantasy-fortælling, der foregik i en urgammel, nordisk skov.
Men drømme er svære at få hold på. Hele tiden gled tiden og drømmen mig af hænde.

En dag fik vores familie chancen for at bo i London for en stund. Den greb vi. For første gang fik jeg tid nok til at skrive så meget, jeg havde lyst til. Alting var anderledes. De to første bind af den historie, som jeg begyndte på i København, udkom, mens jeg boede i London.

Natur og historie fylder meget i mine bøger og i mig. Jeg skriver om lindetræer og ålekrager og lyrehuller, og jeg er inspireret af vikingetid og germansk jernalder. Og af det landskab, jeg voksede op i, skovene og de bløde istidsbakker.

Vi boede i London i fem år. Nu bor vi i Sorø. Her føler jeg mig hjemme. Jeg hilser på naturen hver dag, på søen og skoven. Mærker lidt på stedets historie. Min fantasy-fortælling blev skrevet færdig i min have i Sorø.


Læs mere her:

Synne Kristine Eriksen: “For mig handler fantasy meget om længsel”
Superkultur.dk

Fantasyforfatter: Bøger er det spejl, der lader os se verden på ny
Forfatterkrogen

Klaus Rifbjerg bragte Synnes drøm tilbage på sporet
Sjællands Nyheder – sn.dk (kræver abonnement)

Interview med Synne Kristine Eriksen
Skrivepulten

Synne Kristine Eriksen
Gæsteblogger på UniteandWrite

De bedste eventyr starter i en mørk skov
Interview i Rødovre Lokalavis

Barndommens land inspirerede til fantasybog
Interview i Lokalavisen Assens