Kommer der snart noget nyt fra din hånd?

Det er et spørgsmål, jeg ind imellem bliver stillet. På det sidste ikke længere så ofte, og det forstår jeg godt, det er jo længe siden, der sidst er kommet noget fra mig. Men måske giver det mening at svare på spørgsmålet her, det er faktisk ikke faldet mig ind før, for jeg tænker altid, at der jo ikke er noget at fortælle, ikke endnu.

Men der er vel alligevel dette at fortælle: Jeg skriver på en roman. Da jeg begyndte på den, gav jeg mig selv lov til at skrive præcis dét, jeg havde lyst til. Det er … muligvis stukket lidt af. Jeg kan ikke som sådan sige, at jeg har kontrol over processen. Og jeg er ikke for alvor klar til at fortælle om den.

Men jeg skriver, hver dag sætter jeg mig til skrivebordet og skriver noget, som jeg aldrig synes er godt nok eller helt det, jeg havde forestillet mig, men som alligevel samler sig, stille og roligt, og i hvert fald er tættere på at være noget, end det har været, selv om det med ”snart” nok er så meget sagt, det kommer i hvert fald an på, om vi taler i geologisk tid eller bruger et gennemsnitligt menneskeliv som udgangspunkt.

Skrivebordsudsigt, maj 2023